Toz Boya ve Yaş Boya Ekipmanları

Tünel Tipi Fırınlar

Çift taraflı açılabilen ve merkezi ısıtma işlemlerini yerine getiren fırınlar tünel tipi fırınlar olarak adlandırılıyor. Bu fırınlarda orta kısımda bir ısı kaynağı vardır ve fırındaki tek ısı kaynağı olmaktadır. Fırına giren malzeme önce her yeri eşit olacak şekilde ısıtılır ve toz boya işlemi yapılır. Toz boya sonrası malzeme yine fırın içinde soğutulur.

Tünel tipi fırınların en yaygın kullanıldığı alanlar toz boya işlemlerinin yapıldığı konveyörlü tesislerdir. Bu fırınların bulunduğu alanlarda üretim mazot veya gaz brülörlü olmaktadır. Bu fırınların içinde bir fan sistemi bulunur. Bu fanlar ısıtma ve ardından tekrar fırına verilme işleminin yerine getirilmesini sağlar. Tesisin ihtiyaçları ve çalışma sistemine göre fırınlar özel olarak üretilir. Tünel tipi fırın siparişi için firmamızdan destek alabilirsiniz

Tünel Tipi Fırın Teknik Özellikleri

Tünel tipi fırınlar toz boya işlemlerinde büyük tesislerde kullanılmaktadır. Siklotermik fırın türü olan bu fırınlar standart şekilde 2.5 ve 3 metre bant eninde olur. Bunun dışında farklı alanlarda özel siparişlerde 14 m ile 36 m arasında farklı genişliklerde üretim olabilir. Tünel tipi fırınlar zorlu koşullarda çalıştığı için paslanmaz malzemelerden üretilir. Bu fırınlar yüksek sıcaklıklarda sorunsuz olarak görev alabilirler.

 

Tünel tipi fırınların en önemli özelliklerinden biri 3 fazlı pişirme sistemlerine sahip olmasıdır. Bu sistem sayesinde farklı toz boya uygulamaları kusursuz ve kaliteli şekilde yapılabilir. Fırınların üzerinde PLC kontrol paneli bulunmaktadır. Bu panel toz boya uygulamalarını yönetebilmenizi sağlar. Bu sayede toz boya uygulamaları çok sorunsuz şekilde yapılabilir. Fırınlarda pişirme dengesi kolayca kurulabilir.

Fırınlarda bulunan ekstra sirkülasyon fanları yakıt tüketiminin düşmesini sağlar. Fırınlarda hidrolik bant merkezleme özelliği de bulunur. Bu sayede toz boya uygulamaları daha kusursuz hale gelir. Aynı zamanda otomatik bant gerdirme ile birlikte boya uygulamalarında konfor en üst seviyeye çıkar. Bu fırınlarda hem alt hem de üst sıcaklıkları opsiyonel şekilde ayarlayabilmek mümkün olur. Fırınların çıkış kısmında ise standart olarak su püskürtme sistemi bulunur.

Tünel Tipi Fırınlar Nasıl Çalışır?

Tünel tipi fırınlar üzerinde boya uygulamaları yapılırken öncelikle boyama yapılacak malzeme konveyör bölümüne asılmaktadır. Ardından malzemeler buradan fırın içine doğru girer. Boyama işlemi sona erince malzeme yine aynı bölümden çıkar. Toz boya uygulaması yapılan malzeme U dönüşü sonrasında tekrar giriş noktasına geri döner. Fırınlarda ısıtma işlemi düşük hacimlerde olursa enerji tasarrufu sağlanır. Tünel tipi fırınlar 200 derece sıcaklığa kadar performans gösterebilir.

Tünel tipi fırınların kapasitesi, özellikleri ve boyutları ihtiyaçlara göre değişir. Boyanacak malzemelerin boyutu, kurutma ve boya pişme süreleri de üretim özelliklerinin belirlenmesinde etkilidir. Toz boya pişirme işlemlerinden sonra yıkatma ve kurutma işlemleri de tünel tipi fırınlar üzerinde yapılabilir. Bu işlemlerde klasik hava sirkülasyonlu fırınlarda toz boya uygulaması ortalama 15-20 dakika arasında yapılmaktadır.  Gaz tipi infrared fırın çeşitlerinde de 10 dakika gibi bir sürede işlem biter.

Tünel Tipi Fırın Fiyatları

Tünel tipi fırın fiyatları konusunda bizlerden bilgi alabilirsiniz. Öncelikle ürünün teknik özelliklerine, boyutuna, markasına ve tasarımına bakarak sizlere fiyat teklifi veriyoruz. Bu fırınları endüstriyel tesislerde alanlarda ve büyük firmalarda tamamen sipariş üzerine üretmekteyiz. Ön keşif sonrası sizlerin de ihtiyaçlarını dinleyerek fiyat teklifi veriyoruz. Alüminyum sanayii, otomotiv ve yedek parça, inşaat, beyaz eşya ve tarım makineleri alanında tünel tipi fırın kullanılmaktadır.

Toz Boya Pişirme Fırını (Tünel Tipi)

Fırın Kontrüksiyonu

Teknik Dökümanları Verilen Fırının Gövdesi 3 Mm 100×100 Kutu Profilden Şase Üzerine Oturturalarak, İçi 1.2 Mm Galvaniz Sac, Dışı 1.5 Mm Dkp Sacdan İmal Edilip, Dış Tarafı Elektrostatik Toz Boya İle Kaplanır. İki Cidar Arası 150mm Kaya Yünü İle Sandviç Şeklinde İmal Edilerek, Modüler Sistem İle Yüksek Isıya Karşı Mukavim Bir Mastikle Birbirine Geçme Ve Vida Destekli Olarak Monte Edilmektedir. Gerektiğinde Taşına Bilme Özelliğine Sahiptir.

Fırının Isı Kaybını Önlemek Amacıyla Giriş Ve Çıkış Bölümlerine Toplam İki Adet Hava Perdesi Grubu İlave Edilmiştir. Hava Perdesi Malzeme Giriş Kısmı 2.2 Kw 4.500 M3/H Fan İle Perdeleme Yapmakta İken Çıkış Kısmı İse 3 Kw 5.500 M3/H Fan İle Perdeleme Yapar.

Tünel Fırın Giriş Kısmı Hava Perdesi Malzeme Üzerine Atılan Toz Boyanın Tozumasını Engellemek Amacı İle Düşük Basınçta Perdeleme Yapmaktadır. Tünel Çıkışı İse Giriş Kısmına Göre Daha Yüksek Basınçlı Bir Fanla Perdeleme Yapmaktadır. Bu Kısımda Herhangi Bir Dezavantaj Olmadığından Dolayı Tünel İçerisindeki Isı Eğrisini Bozmayacak Biçimde Giriş Kısmına Kıyasla Daha Yüksek Kapasiteli Fan İle Perdeleme Sağlanır. Bu Sayede Fırın Sıcaklık Kayıpları Minimize Edilerek Maksimum Verim Elde Edilmiş Olur.

Hava Dağıtım Kanalları

Isı Ünitesinde Hazırlanan Sıcak Hava 2 Mm Galvaniz Sacdan Mamül Hava Kanalları Yardımı İle Fırın İçerisine Sevk Edilmektedir. Hava Kanalları Fırın Isısının Her Bölgede Aynı Ve Homojen Bir Hava Dağılımı Yapabilecek Şekilde Olup Ayarlana Bilir Ve Gerektiğinde Çok Basit Bir Şekilde Sökülüp Temizlenebilir. Hava Kanalları Üfleme Menfezleri Lazerde İşlenerek Hava Kanalı Projesine Uygun Dizayn Edilerek Ayarlanabilir Tipte Özel Tasarım 2 Mm Galvaniz Sac Menfezlerden İmal Edilir. Piyasada Çoğu Firma Tarafından Kullanılan Basit Alüminyum Menfezlerden Değillerdir. Hava Kanalı Üzerinde Yürünebilecek Şekilde Çelikler İle Desteklenerek Montajı Yapılır. Darbe ve Yüksek Sıcaklıklarda Deformasyona Uğramaz.

Isı Kontrolü

Fırının Sıcaklık Kontrolü Dijital Termostatla Yapılmaktadır. Elektrik Pano Sistemi Üzerinde Bulunan Gösterge Üzerinden Arzu Edilen Sıcaklıkta Ve Çalışma Aralığında Sistem Ayarlanabilir. Herhangi Bir Şekilde Veya Otomatik Kumandanın Arızalanmasından Kaynaklanacak Bir Isı Yüklemesine Karşı Emniyet Termostatı Mevcuttur.

Teknik Veriler

Fırın Tipi

Tünel Tipi

Uzunluk

24.000mm Dış (24.000 Mm İç Net)

Genişlik

1.300mm Dış (1.000 Mm İç Net)

Yükseklik

3.150mm Dış (1500 Mm Net Strong)

Isıtma Şekli

Endirekt Yanmalı Tip

Hava Perdesi Giriş

1×4.500 M3/H 2.2 Kw 1500 D/Dak 1 Adet Giriş

Hava Perdesi Çıkış

1×5.500 M3/H 3 Kw 1500 D/Dak 1 Adet Çıkış

Çalışma Sıcaklığı

60°C – 220°C

Sıcaklık Kontrolü

Dijital Termostat

Yapı Malzemesi

Dışı 1.5 Mm Dkp, İçi 1.2 Mm Galvanizli Sac

İzolasyon Malzemesi

150 Mm Taş Yünü (Ρ=70 Kg/M³)

Tünel Fırın Isı Ünitesi Teknik Veriler

Isıtma Ünitesi

1 Adet

Yapı Malzemesi

Aisi 310 Kalite Paslanmaz (3 Mm Sac Kısımları)

Termoblok Boru Demetleri 1

Aısı 304 Kalite Æ 76 X 3 Mm İlk Dönüş Kısmı

Termoblok Boru Demetleri 2

 Æ 76 X 3.2 Mm Çelik Çekme İkinci Dönüş

Isıtma Enerjisi

Doğalgaz Sirkülâsyon Havası : 20.000 M3/H X 2 Adet

Motor Gücü

7.5 Kw X 2 Adet

Isıtma Kapasitesi

200.000 – 500.000 Kcal/H Arası

Brülör

Flam Marka (1 Adet )

Yakıt Tüketimi

34 Min.– 60 Max. M3/H Arası

İzalasyon

150 Mm Kaya Yünü

Hemen Arayın !