Üstten Palet Fırınlar
Endüstriyel tesislerde üretim süreçlerinde malzemelerin boyanması süreci de söz konusudur. Taşınması kolay olmayan ve yüksek ağırlıkta olan parçalarda özel teknikler ve ekipmanlar ile boyama işlemi yapılır. Taşınamayacak kadar ağır parçalar için üstten palet fırınlar kullanılmaktadır. Özellikle çelik kapılar, mobilyalar, otomotiv gibi birçok sektörde bu fırınlar karşınıza çıkabilir.
İnsan gücü ile taşımanın mümkün olmadığı parçalar için hızlı ve güvenilir üretim adına üstten palet fırın çeşitleri kullanılıyor. Bu sayede üretim süreci de hızlanır ve el değmeden pratik bir şekilde boya işlemi yapılabilir.
Bu fırınlar yarı otomatik çalışma prensibine sahiptir. Doğru tasarım ve güçlendirilmiş izolasyon ile birlikte ısı tasarrufunu da en üst seviyeye çıkarır. Bu fırınlar box tipi fırınlarda olduğu gibi zeminden yürütülmez.
Üstten Palet Fırın Nasıl Çalışır?
Üstten Palet Fırın Bölümleri Nelerdir?
Üstten paletli fırınlar fırın tavanına montajı yapılmış olan palet konveyör sayesinde otomatik fırına ürünlerin yönlendirilmesi ile çalışır. Böylece zemine bağlı problemler yaşanmaz. İlk yatırım maliyetleri düşüktür ve kullanım avantajları da fazladır.
Üstten paletli fırınlar üç istasyonu tasarlanır;
Yükleme İstasyonu: Bu kısmında boyanan parçalar asılır ve fırın içine yönlendirilmesi beklenir. Askı arabası dolunca sürgülü fırın kapıları açılarak parçalar fırın içine yollanır.
Fırın İçi Pişirme İstasyonu: Fırın içinde giriş ve çıkış kapıları kapatılarak pişme süreci yapılır. Bu süreçte diğer ikinci parti ürünler pişirmek adına askıda hazır halde bekler.
Soğutma ve Boşaltma İstasyonu: Fırında pişirme sona erince giriş ve çıkış kapıları açar. Yükleme alanındaki ürün fırın içine gelirken fırındaki pişirilen ürünler soğutma ve boşaltma kısmına alınır. Burada soğutma ve indirme işlemleri yapılır.
Üstten Palet Fırın Özellikleri
• Üstten paletli fırınlar demonte halde imal edilen ürünlerdir.
• 65’lik NPU ve 40*40 Köşebent konstrüksiyon vardır.
• 505 mm askı aralığı bulunur ve askı taşıma maksimum kapasitesi 250 kilo kadardır. Askı malzemesi 19’luk altıgen mildir.
• Fırında 40 d/dk rediktör bulunur.
• 6208 C3 ısıya dayanıklı rulman bulunur.
• Yağlama işlemleri manuel olarak yapılır.
• 2 mt/dk hıza sahiptir.
• Filtrelerde ters basınç söz konusudur. Bu sayede boyanacak üründe boya birikimi engellenir.
Üstten Palet Fırın Fiyatları
Üstten Palet Fırınlar
Palet Tip Üsten Konveyörlü Pişirme Fırını
Isı kayıplarını minimum seviyeye indirecek şekilde tasarlanmıştır. Paletli fırınlar çift kapılı sistemlerdir. İki tarafından da fırın içerisine giriş ve çıkış sağlanır.
Fırın kapıları asma tip ve sürgülü sistemdir Kapını biri çekildiğinde diğeri bir mekanizma ile müdahale gerektirmeden açılır. Paletli tip fırınlarımız sandviç tipi birbirine geçme panellerden oluşur. Fırının iç tarafı galvaniz sac, dış tarafı ise toz boyalı dkp sacdan oluşur.
Fırın yan duvarları 150 mm kalınlığında ve 70 Kg/M³ taş yünü ile tecrit edilmiştir. Yanma odası bölgesi ise toplam 150 mm kalınlığında 90 Kg/M³ taş yünü ile izole edilmiştir. Sirkülasyon fanı 250ºc ‘de çalışmaya uygun direkt akuple ısıya dayanıklı izoleli tiptedir.
Sıcaklık kontrolü dijital termostat ile sağlanır ve sıcaklık istenilen dereceye ayarlanarak kontrolü sağlanmış olur. Termoblok fırının yan kısmına monte edilmiş vaziyette olup, fırının sıcaklığı 250ºc ’ye çıkartabilecek kapasitededir.
Yanma hücresi termobloğu yüksek sıcaklığa dayanıklı aısı 321 kalite 3 mm paslanmaz çelikten, boru demetleri ise 76×3 çelik çekme kazan borularından imal edilmektedir. Yanma odası yan duvarları 150 mm taş yünü ile izole edilerek paneller halinde demonte vaziyette fırının yan duvarına montajlanır.
Fırın montajı tamamlandıktan sonra sistem üzerine elektrik panosu monte edilerek motor bağlantıları ve kablo tesisatı döşenir sistem bu pano üzerinden kumanda edilir. Kabin içerisinde boyanan parçalar kabin konveyöründen alınarak fırın konveyörüne manuel olarak asılır daha sonra panodan kumanda edilerek fırın içerisine otomatik olarak sürülür. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra fırın kornası ikaz vererek malın piştiğinin sinyalini verir ve pişme işlemi tamamlanmış olur daha sonra fırın kapıları açılarak fırın içerisinde pişen malzemeler palet tip konveyör vasıtası ile dışarıya çıkartılır. Dışarıya çıkan malzemelerin soğuma işlemi tamamlanır ve malzemeler konveyör üzerinden toplanabilir hale gelmiş olur. Dışarıya çıkan malzemelerin soğuma işlemi tamamlanır ve malzemeler konveyör üzerinden toplanabilir hale gelmiş olur.